Odżywianie z Dr Gregerem

dr Greger

Jeśli ktoś jeszcze nie zna, polecamy serdecznie nieoceniony autorytet odżywiania – Dr Michaela Gregera, który zajmuje się m.in. przeglądem badań naukowych z całego świata, żeby dostarczać w przystępnej formie nowości ze świata odżywiania i jego wpływu na nasze zdrowie. Prowadzi stronę www.nutritionfacts.org, prowadzi profesjonalne wykłady, oraz sprzedaje stworzone przez siebie DVD z rocznikiem odżywianiowym. Ostatnio napisał też książkę „How not to die”. Dochód z tych wszystkich aktywności przeznaczony jest na cele charytatywne. A przy okazji, propaguje wegański styl życia oraz zastąpienie leków aktywnością fizyczną i odpowiednimi składnikami roślinnymi.

Prezentujemy tu wpisy z zakresu odżywiania, opracowane przez Dr Gregera, tłumaczone przez nas. Synteza naukowych, rzetelnych badań z informacjami o odżywianiu i zdrowiu.

Dotychczasowe wpisy:

1. Owoce i warzywa przyspieszające naprawę DNA – czerwiec 2016

2. Suplementacja witaminy D – lipiec 2016

3. Pozyskiwanie witaminy D – ekspozycja na słońce VS suplementacja – lipiec 2016

4. Jaka jest naturalna dieta człowieka? – sierpień 2016

5. Jak nie umrzeć – Rola diety w zapobieganiu, zatrzymywaniu i przeciwdziałaniu naszym 15 najlepszym zabójcom – sierpień 2016

6. Dlaczego lekarze nie polecają weganizmu? Wywiad z dr Gregerem – marzec 2017

7. Najlepsze jedzenia zmniejszające ryzyko wystąpienia udaru – marzec 2017

8. Najlepsze jedzenie odpierające wpływ zanieczyszczonego powietrza – maj 2017

9. Jak wzmocnić połączenie umysł-ciało – maj 2017

10. Zyski z picia zielonej herbaty dla wzmocnienia odporności na wirusy – czerwiec 2017